søndag 11. januar 2015

Charlie

Man skjønner tidlig at Charlie er annerledes og i begynnelsen tenkte jeg at han kanskje har han en diagnose. Men senere får vi vite om ting som har skjedd tidligere i livet hans som fortsatt preger han og som har formet han til det mennesket han er. Hadde det ikke stått i boka hvor gammel han er, ville jeg gjettet at han var yngre enn 15 år. Det er mye han ikke forstår – om verken seg selv eller andre – men stemmen og personligheten hans forandrer seg i løpet av boka, og det er forfatteren veldig flink til å få fram.

Charlie er veldig smart og får ekstra lekser av engelsklæreren sin, fordi han liker så godt å lese og skrive. Er han lei seg for noe, går han på rommet sitt for å lese bøkene han har fått av læreren.


Charlie er veggpryd, noe som betyr at han er sjenert og liker å holde seg i bakgrunnen. I boka blir han beskrevet slik: «Du ser ting. Du tier stille om det. Og du skjønner.» Charlie er veggpryd fordi han ikke er veldig sosial og ikke har mange venner. Han står i bakgrunnen og ingen legger merke til han. Charlie snakker ikke så mye og han er mye alene. Men han har en fordel ved å være veggpryd; han ser hvordan folk oppfører seg mot andre og han lærer mye om folk når han bare hører på.

1 kommentar:

  1. Fyldig og godt innlegg om boka og Charlie, du begrunner og utdyper og har skrevet en ryddig og god blogg.

    SvarSlett